ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.2°CΣχεδόν αίθριος41% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ονδούρα: Ακυρώνεται οριστικά η δίκη του πρώην προέδρου Ερνάντες για υπόθεση διαφθοράς

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 32



Η δικαιοσύνη της Ονδούρας απεφάνθη χθες Τρίτη την ακύρωση της δίκης του πρώην προέδρου της δεξιάς Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο οποίος έλαβε χάρη στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την καταδίκη του για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στις ΗΠΑ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Fredy Rodriguez, επάνω, ο Ορλάντο Ερνάντες, δεξιά, κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, έπειτα από την απονομή χάριτος από τον Τραμπ).

Ο πρώην αρχηγός του κράτους, 57 χρόνων, στην εξουσία από το 2014 ως το 2022, αντιμετώπιζε την κατηγορία πως καταχράστηκε 2 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια ταμεία για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του το 2013.Ο Ερνάντες κατηγορείτο πως καταχράστηκε 2 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια ταμεία Δικαστής έκρινε ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν ενέκρινε» ούτε «διαχειρίστηκε» τα κεφάλαια αυτά, δήλωσε στον Τύπο ο Κάρλος Σίλβα, εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας στο κράτος της κεντρικής Αμερικής.

Ο κ.

Ερνάντες «δεν κατέγραψε αύξηση της περιουσίας του» και για αυτόν τον λόγο η δικαιοσύνη απεφάνθη την «οριστική κατάργηση» της δίκης του, συμπλήρωσε ο κ.

Σίλβα.

«Σήμερα, έκλεισε αυτό το κεφάλαιο του πολιτικού διωγμού» του οποίου δήλωνε θύμα, έπειτα από εκείνο στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος μπροστά στο δικαστήριο στην Τεγκουσιγκάλπα έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Χάρη από τον Τραμπ Ο πρώην πρόεδρος είχε καταδικαστεί το 2024 από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ να εκτίσει 45 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Του απένειμε χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2025 και αφέθηκε ελεύθερος τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Η αμερικανική δικαιοσύνη τον είχε κρίνει ένοχο στη δίκη του για προστασία και συμμετοχή σε κύκλωμα που διακίνησε πάνω από 500 τόνους κοκαΐνης προς την αγορά των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος επέστρεψε στην πατρίδα του την 26η Ιουλίου, εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες του στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.2 °C · 41%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies